Parasport Fodbold

Alt om fodbold under Parasport Danmark

Seest Banden debutere i DBU-regi

22-03-17

Det handler egentlig bare om at spille fodbold

AF: SIGRID HALD KRISTENSEN

Publiceret 22. marts 2017 kl. 20:37

Holdet Seest-banden er for unge, der vil have det svært på et almindeligt fodboldhold. Onsdag spillede de deres allerførste kamp mod et "almindeligt" fodboldhold.

Seestbanden
Holdet består af omkring 20 spillere mellem 16 og 25 år. Holdet har eksisteret i syv år, og Anne Marie Knop Johansen, der er træner, er også træner for landsholdet, Special Olympics-holdet.

Kolding: Ung Vej Horsens presser godt på for at få bolden i mål. De fører 2-1 mod Seestbanden, som mindst lige så ihærdigt kæmper for at få bolden over målstregen i den anden ende af banen.

Seestbanden kæmper for hver en bold og får hele tiden opmuntrende tilråb fra træner Anne Marie Knop Johansen, og ikke mindst fra holdleder Lars Vindt, som  uden problemer kan råbe hele banen op. Holdet er erfarent og har spillet mange kampe og turneringer. Alligevel er kampen i dag noget specielt. Holdet er for unge med indlærings- og udviklingshandicaps, og de spiller til dagligt mod andre ligesindede. Men i dag spiller de for første gang mod et helt almindeligt fodboldhold, og det er stort, blandt andet for Anne Marie Knop Johansen.

- Klubben (Seest Boldklub), spurgte, om vi kunne deltage i en almindelig turnering, og jeg tænkte, hvorfor ikke give dem chancen. Det er en træningsturnering, inden den rigtige turnering begynder, og vi er med i den lavest række, forklarer træneren.

Anderledes kamp

Det er ikke kun modstanderne der er anderledes, end de plejer at være, det er også kampens længde.

- De er vant til at spille en halvleg på 10-15 minutter, men i dag er en halvleg 30 minutter. Men jeg synes, det her er kanon, fastslår holdleder Lars Vindt, der også har en søn på holdet.

En af spillerne, Chris Kiel Friis, skal ud og have en pause. Han spurter mod sidelinjen, så hans holdkammerat kan komme ind og overtage pladsen.

- Det bedste ved fodbold er sammenholdet, og at man har nogle gode venner at snakke med på banen, jeg har nogle virkelig gode venner her, siger 19-årige Chris Kiel Friis, der indrømmer, at han bestemt ikke er meget for at tabe.

Det er holdkammeraten Jesper Vindt heller ikke. Det erkender han efter kampen, som ender med et enkelt mål til Seestbanden og otte-ni stykker til modstanderne.

- Jeg synes, det har været en fin kamp, vi har mødt et hold, der var stærkere end os. Jeg overlever nok at tabe. Det gør mig lidt ked af det, men jeg kommer over det igen, siger Jesper Vindt, inden det er tid til et fælles holdbillede med modstanderne.

Vi har det på samme måde

Modstanderne fra Horsens har i pausen afleveret to pakker chokolade til Seestbanden, og spillende træner, Murat Ercan, forklarer, at sådan gør de ofte.

- De fleste af vores spillere har en anden etnisk baggrund end dansk, så de kender godt til det med at være anderledes. Vi skulle egentlig ikke have spillet i dag, men fordi det er det her hold, så gjorde vi en ekstra indsats for at komme. Vi vil jo også bare gerne spille fodbold, ligesom dem.

Seestbanden har tabt dagens kamp, forude venter to træningskampe mere mod "almindelige" hold, og Anne Marie Knop Johansen tror på, det er godt for spillerne.

- De får erfaring og ser, hvad det kræver for at følge med de almindelige hold. Men de føler sig også inkluderet i det normale.

FIND ARTIKLEN PÅ JV.DK HER:

http://www.jv.dk/kolding/Det-handler-egentlig-bare-om-at-spille-fodbold/artikel/2490505

NY TRÆNER PÅ B-HOLDET


På B-holdet har vi forberedt os med at udnævne Nicolai Andersen, som på nuværende tidspunkt er fodboldspillere på A-holdet til assistenttræner på B-holdet med Niclas Jagd....

Nicolai er 34 årig uddannet pædagog, der har en forkærlighed for fodboldspillet. Hvilket ses med hans over 25 år erfaring med at spille fodbold. I dag spiller han til dagligt fodbold i GFK i Glostrup, hvor han har vundet FM titlen flere år i træk. Han har ambitioner for at vi skal nå langt med B-landsholdet uden at forglemme hyggen og det gode sammenhold, hvor han håber på at kunne bidrage med en stor position glæde.
Han ser frem til sammenarbejdet med jer, sine trænerkollegaer samt sin nye position som trænerassistent på B-holdet


Sportsklubber laver hold for udviklingshæmmede

Fjorten fodboldspillere fra Udviklingscenter Ribe begyndte deres fodboldtræning i august sidste år. Onsdag aften skal de se om træningen har båret frugt, når de møder spillere fra Seets Boldklub.

Spillerne er mellem 20 og 40 år, og drømmen er på sigt at deltage i turneringer. De spiller hver onsdag, og første onsdag i måneden er der også fællesspisning.

Vi ser helt klart en tendens til at de almene foreninger opretter særlige hold for handicappede

Søren Jul Kristensen, bredde- og teamchef, Dansk Parasport

Holdet er blevet til i et samarbejde mellem Uviklingscenter Ribe, Ribe Boldklub og Parasport Danmark.

- Jeg gik med tanken om et hold i flere år, men på  grund af besparelser på handicapområdet, har det ikke kunnet lade sig gøre, at oprette et hold på Udviklingscenter Ribe. Men et samarbejde mellem Ribe Boldklub og Parasport Danmark har nu gjordt det muligt for os, fortæller Gitte Johansen, pædagog og idekvinde, Udviklingscenter Ribe.

Faktisk opretter flere og flere almindelige sportsforeninger i disse år særlige hold for handicappede, det bekræfter Dansk Parasport.

- Vi ser helt klart en tendens til at de almene foreninger opretter særlige hold for handicappede, siger Søren Jul Kristensen, Bredde- og Teamchef Dansk Parasport.

Og erfaringerne er gode med at få sportforeninger inddraget i kampen med de udviklingshæmmede.

- Vi har rigtig gode erfaringer. Det handler om selvforståelse. I en almindelig klub får man ikke en handicapidentitet – man får en håndbold- eller en fodboldidentitet. De spiller i de samme farver og er med i det almindelige sociale liv i foreningerne, siger Søren Jul Kristensen.

http://www.tvsyd.dk/artikel/flere-sportsklubber-laver-hold-udviklingshaemmede

 LANDSHOLDSSAMLING

Kære alle. Kære Piger. Kære Drenge 

Året 2016 nærmer sig, sin afslutning. Og i 2017, har vi en masse fantastiske ting i vente, herfor vil vi gerne allerede nu invitere jer, til landsholdssamling. 
Samlingen er for ALLE, både piger og drenge på alle niveauer. Både A, B, C og D niveau. 

Første samling for 2017, kommer til at ligge D. 17-19 feb. Den kommer som udgangspunkt til, at finde sted i Kolding. 

Det bliver et brag af en 1. samling, 2017. Her vil blive spillet på kunstgræs. Vi vil spille fodbold i hallen og hygge med hinanden. Desuden er denne samling starten til en masse udtagelser til forskellige ture rundt om i verden. Så kom og spil med, det er her det sker og det vil du ikke gå glip af. 
Vi glæder os vildt til at se jer igen. Vi glæder os til at se gamle som nye ansigter. Tag en klubkammerat med under armen og lad ham/hende få et syn på, hvorfor landsholdssamlinger er sagen. 

Vi glæder os, til alle eventyreren i 2017. Kom og del dem med os. 

Vi har sørget for transport. Der vil være mulighed for bus tur- retur for blot 100kr. 
Der vil køre en bus fra Snekkersten og en bus fra Aalborg med opsamlinger undervejs. 
Der er 50 pladser til rådighed i hver bus, så her gælder det om at være hurtig, hvis man ønsker at gøre transporten, nem for sig selv. 

Prisen for samlingen er sølle 300kr. I prisen får du mad, fodboldtræning på dit niveau, nye kammerater, en rigtig fed oplevelse og muligheden for at komme på fodboldeventyr ude i verden. 

Så sæt allerede nu, kryds i kalenderen. Det bliver stort. 

Ønsker du, at deltage i samlingen MED transport skal du betale 400kr 
Ønsker du at deltage i samlingen, men UDEN transport, skal du af med 300kr 

Der SKAL betales til reg. 9807 og konto 2070865591 eller via mobil pay til 28896104. Husk navn ved indbetaling. 

Jo før du, betaler til ovenstående, jo før er du tilmeldt. Og jo før er din plads i bussen reserveret, til når turen går mod Syddanmark. Så betal i dag og du kan glæde dig til en super fed landsholdssamling i det nye år. UPS: Tilmeldingen er bindende. 

Hilsner fra 
Trænertemaet Ny Succes Djurs Handi Fodbold

Djurs Handi Fodbold er kommet i den lokale avis

omkring stævnet Sommerbold på Heden og

omkring de spillere som har været ude med landsholdet

Skrevet af 

Træner i Djurs Handi Fodbold

Per H Lund Jensen

 

 


Succes ved Gothia Cup 2016

Billedet siger det hele, så det kan mere eller mindre stå for sig selv... 

Vi havde to hold af sted til årets Gothia Cup - både et A og et C hold...  Det gik super fantastisk for begge hold... 

C holdet fik gennem en vild rutschetur fightet sig til en MEGA FLOT BRONZE MEDALJE... 

Endnu bedre gik det for Landsholdens A hold... De havde en superren turneringen.. De gik i gennem turneringen unden et eneste nederlag. Da finalen var spillet kunne de stille sig øverste på skammelen og juble og lade sig hylde som fortjent. 

KÆMPE TILLYKKE MED GULDET, DRENGE... 

Læs mere om A drengenes vej til guldet her: http://www.gothiacup.se/eng/2016/07/danish-success-kim-kallstrom-trophy/

Næste år, satser vi på at høre det igen... Man siger at det handler om at være med, men det er langt sjovere når man vinder... 


Vorup er fodboldens centrum for udviklingshæmmede

Artiklen er fra Randers Kommunes hjemmeside:

På godt et år har Vorup FB med støtte fra Randers Kommune skabt en stor succes med fodbold for udviklingshæmmede. Mixholdet fra Randers-forstaden skal fra næste sæson spille med i den officielle danske fodboldturnering for udviklingshæmmede. Holdet har tillige fået udtaget en ung pigespiller til Special Olympics landsholdet, der i weekenden den 4-5. juni holder officiel samling på Vorup FB’s hjemmebane.

21 spillere, der alle har et udviklingshandicap, nyder at skyde til bolden et par gange om ugen, når de mødes til træning. Det giver mulighed for at brænde noget energi af og have et socialt fællesskab, præcist som alle andre fodboldinteresserede, der uge efter uge mødes i forenings-Danmark. For lidt over et år siden mødte de første spillere for UH-holdet i Vorup hinanden. Det gav dem samtidig en mulighed for at spille rigtig fodbold på græs - og ikke kun den gadefodbold, der spilles i mange botilbud for udviklingshæmmede.

Flere spillere er siden kommet til og holdet har udover den almindelige træning deltaget i stævner og spillet testkampe. Forud for næste sæson, hvor holdet skal spille med i flere officielle turneringer for udviklingshæmmede møder Vorup FB i weekenden Special Olympics landsholdet, der holder samling på Vorups-baner i Ulvehøj.

”Det er helt fantastik, det Vorup FB har gjort. Der er ikke mange fodboldklubber for udviklingshæmmede, selv om behovet er der. De gode spillere går og gemmer sig, fordi de ikke kan komme til at spille i en klub, ” fortæller landstræner Jannie Pedersen, der ser frem til weekenden landsholdssamling.

En af pige-landsholdets bedste spillere er netop blevet opdaget, fordi hun begyndte at spille i Vorup FB. Det er 25-årige Winnie Jensen, der ifølge træneren er et naturtalent. Winnie bor i Hadsund og er dermed samtidig et eksempel på, hvordan Vorup FB tiltrækker spillere, som kommer langvejs fra. Lørdag eftermiddag kl. 16 skal Winnie som landsholdsspillere møde hendes klubkammerater fra Vorup FB som modstander, når der er test-kamp i Ulvehøj. Vorup har tidligere spillet mod landsholdet og vandt den gang 1-0.

Træningssamlingen og kampen mod Vorup er Special Olympics landsholdets forberedelse til den internationale turnering Baltic Cup, den 21.-25. juni i Litauen.

”Jeg er stolt over at Vorup på den måde er blevet fodboldens centrum for udviklingshæmmede. Det har kun kostet et mindre økonomisk tilskud fra kommunen på godt 14.000 kroner og lidt arbejde fra klubbens side. Og jeg vil opfordre at mange flere klubber vil gøre det samme, så der bliver flere muligheder for folk med handicap” siger daglig leder hos Vorup FB, Thomas Raaby Pedersen.